Nieuws



Al te hooggestemde lof geeft mij altijd het gevoel of    ik met iemand moet meewandelen op drijfzand       

waarin ik wegzink en hij niet.

(Simon Carmiggelt)

De wind

drijft de wolken voort, stuitert het licht van helling naar vlakte en terug. Knijp je ogen tot spleetjes, kijk uit voor het stof, het zand, voor alles wat je zicht kan vertroebelen.




Puin: een nieuw boek


Daar is de - weliswaar voorlopige - cover van mijn nieuwe kind, nog nat van de inkt. Wat vind je ervan? Spannend? Geheimzinnig? Eng? Klik hier en laat het me weten.


Staat er politie op de kade? Zijn ze al op de hoogte? Natuurlijk weten ze ervan. Nieuws raast, spat open als een vuurpijl ... Even gaan de zenuwcellen in je hersenen in overdrive, een beeld van vanochtend dringt zich op, maar iets in je beschermt je tegen de beelden ...


Dit verhaal neemt je mee in de draaikolk van emoties die de hoofdfiguur, Tess, meesleurt. Hoe overleef je als je voorspelbare leventje opeens in puin ligt? Hoe moet je verder? Hoe kan je verder? Een beklijvend verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde niet meer loslaat.


Klik hier voor de eerste pagina van Puin

Mooie recensies voor Vals Nest


Leeswijzer:


'... De website van De Eenhoorn beschrijft het boek als ‘een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.’

Ik verwijs naar deze woorden omdat ze op een heel doeltreffende wijze vertellen wat ik tijdens het lezen ervoer. Hoe dun het boekje ook is, vanaf de eerste pagina word je meegezogen in een vreemde atmosfeer. Op elke nieuwe pagina verneem je weer nieuwe informatie over Drago of Lisa. Langzaamaan klapt de val dicht.'


Elke Beckers



De leesfabriek:


'Peeters’ personages zijn één van de meest menselijke die ik tot nu toe las. Hun verschillende karakter en de spanningen die dat tot gevolg heeft laat de auteur heel het verhaal lang voelen. Op het ene moment duidelijk zichtbaar op de voorgrond, een andere keer weer subtieler op de achtergrond. Lisa en Drago wisselen elkaar om het hoofdstuk af. Hierdoor krijg je als lezer vanuit beide perspectieven een kijk op elke situatie, waardoor ik me nog beter kon inleven.

...

Beatrijs Peeters schreef met weinig woorden een immens verhaal over pleegzorg en de problemen die daar mee gepaard gaan. De rauwe realiteit overvalt je en Lisa en Drago proberen je elk om de beurt te overtuigen van hun verhaal. En daar ga je als lezer in dit geval zonder moeite in mee.'


Valerie Vaes



Je vindt

Beatrijs op Sweek (beatrijspeeters zonder spaties). 

Over Beatrijs


Beatrijs Peeters (°Mortsel, 1964) woont in Rotselaar en schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar eerste boek bij uitgeverij de Eenhoorn (www.eenhoorn.be), Vals nest verscheen in augustus 2016.

Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter. Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven (www.creatiefschrijven.be). Ze geeft de opleiding Schrijven  in het Stedelijk conservatorium voor muziek, woord & dans van Hasselt en academie De Vonk in Oud-Heverlee en Haasrode. 

Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord (www.trefwoord.net) een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen.   

Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.



Tweede druk voor Vals nest!

Je kunt het boek kopen op

www.eenhoorn.be.

Je vindt het natuurlijk ook in de boekhandel.

Poëzie


Voor de hematologie-afdeling van Jessa ziekenhuis in Hasselt, schreef ik een gedicht, dat hopelijk wat licht brengt in donkere dagen.

De indringende foto is van Martine Swolfs (www.animoarte.be)

Klik op het beeld om te vergroten

Lees

hier een stukje uit Vals Nest.