Nieuws

De wind

drijft de wolken voort, stuitert het licht van helling naar vlakte en terug. Knijp je ogen tot spleetjes, kijk uit voor het stof, het zand, voor alles wat je zicht kan vertroebelen.Of ik een vertaling wilde maken van het essay The game van Alessandro Baricco? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Een mooie adaptatie voor kinderen vanaf 9 jaar.


The Game is een land waarin we elke dag leven,
een land waar we naartoe gaan telkens als we onze smartphone gebruiken, een nieuwe app downloaden, of spelen met de PlayStation.
Dit is een beeldbewerking voor jonge volwassenen van het essay ‘The Game’ van Alessandro Baricco. Dit boek wil enkele vragen beantwoorden over deze meta-wereld
waarin we leven. Hoe was onze wereld vóór het bestaan van The Game? Hoe, wanneer en wie heeft The Game gemaakt? Waarom is het gemaakt? Hoe kunnen we het verkennen? Maar vooral: hoe kunnen we het spelen?
Klaar om te vertrekken?


Klik op het beeld om te vergroten

Klik op het beeld om te vergroten

The Game - Reis door de digitale wereld
Alessandro Baricco & Sara Beltrame
ISBN 978-94-6291-604-3
Vanaf 9 jaar

€ 18,50


Puin: een nieuw boek


Staat er politie op de kade? Zijn ze al op de hoogte? Natuurlijk weten ze ervan. Nieuws raast, spat open als een vuurpijl ... Even gaan de zenuwcellen in je hersenen in overdrive, een beeld van vanochtend dringt zich op, maar iets in je beschermt je tegen de beelden ...


Dit verhaal neemt je mee in de draaikolk van emoties die de hoofdfiguur, Tess, meesleurt. Hoe overleef je als je voorspelbare leventje opeens in puin ligt? Hoe moet je verder? Hoe kan je verder? Een beklijvend verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde niet meer loslaat.


Een beklijvend boek over terreur, geloof, en diepe rouw


Klik hier voor de eerste pagina van Puin

Mooie recensies voor Vals Nest


Leeswijzer:


'... De website van De Eenhoorn beschrijft het boek als ‘een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.’

Ik verwijs naar deze woorden omdat ze op een heel doeltreffende wijze vertellen wat ik tijdens het lezen ervoer. Hoe dun het boekje ook is, vanaf de eerste pagina word je meegezogen in een vreemde atmosfeer. Op elke nieuwe pagina verneem je weer nieuwe informatie over Drago of Lisa. Langzaamaan klapt de val dicht.'


Elke BeckersDe leesfabriek:


'Peeters’ personages zijn één van de meest menselijke die ik tot nu toe las. Hun verschillende karakter en de spanningen die dat tot gevolg heeft laat de auteur heel het verhaal lang voelen. Op het ene moment duidelijk zichtbaar op de voorgrond, een andere keer weer subtieler op de achtergrond. Lisa en Drago wisselen elkaar om het hoofdstuk af. Hierdoor krijg je als lezer vanuit beide perspectieven een kijk op elke situatie, waardoor ik me nog beter kon inleven.

...

Beatrijs Peeters schreef met weinig woorden een immens verhaal over pleegzorg en de problemen die daar mee gepaard gaan. De rauwe realiteit overvalt je en Lisa en Drago proberen je elk om de beurt te overtuigen van hun verhaal. En daar ga je als lezer in dit geval zonder moeite in mee.'


Valerie VaesOver Beatrijs


Beatrijs Peeters (°Mortsel, 1964) woont in Rotselaar en schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar eerste boek bij uitgeverij de Eenhoorn (www.eenhoorn.be) Vals nest verscheen in augustus 2016.


Daarvoor schreef ze samen met Leen van den Berg enkele jeugdboeken voor uitgeverij Clavis (www..clavisbooks.com).


Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter.

Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven (www.creatiefschrijven.be). Ze geeft de opleiding Schrijven  in het Stedelijk conservatorium voor muziek, woord & dans van Hasselt en academie De Vonk in Oud-Heverlee en Haasrode. 


Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord (www.trefwoord.net) een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen.   


Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.Reacties op Puin

Lezers op Langzullenwelezen.be


- De spanning kruipt tot onder je huid en dan verder door, tot in je botten. Nestelt zich in je merg. Als je er weken later aan terugdenkt, besef je: ze zit er nog steeds. Ze klopt. -


                     

- Op goed 100 pagina’s wordt het hoofdthema minutieus uitgewerkt én je krijgt een duidelijk beeld van het dagelijks leven van deze tiener/adolescent. Niet vanzelfsprekend. -- Een bloedstollend verhaal dat je ongetwijfeld kippenvel bezorgt. Ik heb het meteen twee keer gelezen. En de tweede keer was het nóg beter! -Recensie NBD Biblion

Boeken op school


Tess is op de vlucht. Ze is met de auto van haar vader naar het eiland gegaan waar haar familie een vakantiehuisje heeft. Terwijl Tess geteisterd wordt door herinneringen aan een verschrikkelijke gebeurtenis, leeft ze in doodsangst in het huisje. In het verhaal wordt elke handeling en gedachte van Tess tot in detail beschreven. Ze is getraumatiseerd en door de terugblikken naar eerdere gebeurtenissen, wordt langzaamaan duidelijk hoe de puzzelstukjes in elkaar passen. Deel 1 is in de jij-vorm, deel 2 in de ik-vorm geschreven. De spanning blijft continu aanwezig door de haast irrationele angst van Tess. Door de herinneringen komt ook de relatie van Tess met haar beide ouders naar voren. De liefde voor haar vader lijkt onbegrensd, maar Tess overdenkt ook de moeilijke relatie met haar moeder. In het verhaal staat daarnaast de vluchtelingencrisis centraal en de politieke rol daarin van West-Europa. De invloed van de crisis op het leven van een tiener als Tess is op twee manieren verweven in het verhaal; zowel via een beschrijving van haar schoolleven als door de directe impact van de zeer heftige belevenis. Actueel verhaal over de gevolgen van de vluchtelingencrisis in West-Europa.


Recensie Hebban.nl


Puin’ is het laatste nieuwe boek van Beatrijs Peeters.
De titel slaat op het leven van hoofdpersonage Tess, dat letterlijk en figuurlijk in puin ligt. Dat er iets aan de hand is, blijkt al uit de eerste zinnen, die je haast dwingen om verder te lezen. Aan de hand van prachtige beschrijvingen die je zintuigen prikkelen, slaagt Peeters er moeiteloos in om je in de huid van Tess te doen kruipen.
Het boek verwijst naar een gebeurtenis uit een recent verleden en kaart een problematiek aan die helaas nog steeds brandend actueel is (en dat waarschijnlijk altijd zal blijven).
Een fijn gesponnen web van persoonlijke en universele verhaallijnen.
Een knap geschreven psychologische thriller, spanning verzekerd!

(HannahJacoba)Tweede druk voor Vals nest!

Je kunt het boek kopen op

www.eenhoorn.be.

Je vindt het natuurlijk ook in de boekhandel.

Lees

hier een stukje uit Vals Nest.Klik op het beeld om te vergroten

Poëzie


Voor de hematologie-afdeling van Jessa ziekenhuis in Hasselt, schreef ik een gedicht, dat hopelijk wat licht brengt in donkere dagen.

De indringende foto is van Martine Swolfs (www.animoarte.be)