Boeken

Schrijven.

Blijven staan en alles in je opslaan, de kleur of het gebrek eraan, de geur, de kou, het schuren van de wind, je wangen die in brand staan, je vingers dood. Je weet nu al dat je dat allemaal in letters zult gieten. Letters die woorden worden, woorden die in zinnen zullen dansen of fluisteren. Schrijven is een kale vlakte met wat boompjes erin.Puin (14+)

Bestel het boek op www.de eenhoorn.be

‘Staat er politie op de kade? Zijn ze al op de hoogte? Natuurlijk weten ze ervan. Nieuws raast, spat open als een vuurpijl ... Even gaan de zenuwcellen in je hersenen in overdrive, een beeld van vanochtend dringt zich op, maar iets in je beschermt je tegen de beelden ...’

Dit verhaal neemt je mee in de draaikolk van emoties die de hoofdfiguur meesleurt. Hoe overleef je als je voorspelbare leventje opeens in puin ligt? Hoe moet je verder? Hoe kan je verder? Een beklijvend verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde niet meer loslaat.

‘Hoe hard ze zich ook inspannen om het tegendeel te bewijzen, mensen zijn gemaakt om van elkaar te houden en met elkaar in te zitten. wat hun achtergrond ook is. Peeters legt het menselijke in ons bloot.'


Guillaume Van der Stighelen

auteur van Samen door één deur

Vals nest (14+) 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over het boek.


Die zomer komt Drago Lisa’s nest binnenwaaien. Hij is over-aanwezig, irritant, een griezel. Zal hij Lisa’s geheim ontdekken?

Drago leeft in zijn eigen wereld. Hij wil terug naar zijn nest, al is het maar de vraag of het daar zo veilig is.

Er is een verstopplekje onder een trap, een toren in het bos, een nachtelijke ontmoeting. En er is het mes …


Een aangrijpend en bloedstollend verhaal over hoe je keuzes je op een dood spoor kunnen zetten of een poort naar nieuwe kansen openen.


Magritte - Gewoon buitengewoon

(pop-up - alle leeftijden)

Deze speelse pop-up is een ode aan een schilder die de toeschouwer uitdaagt om de ingesleten paden van zijn en zien te verlaten. Op een verrassende manier worden verschillende schilderijen van René Magritte gecombineerd en tot leven gebracht.

Informatieve tekst: Marita Vermeulen

Poëtische teksten bij de kunstwerken: Beatrijs Peeters

Klik hier voor meer achtergrondinformatie over het boek.

Klik op de afbeelding 

Jongeren moeten weten waarom niemand de absolute waarheid of macht bezit, maar ook beslagen zijn in de implicatie daarvan: dat we manieren moeten vinden om overeen te komen. Dat we samen door één deur moeten kunnen. Een belangrijk aspect daarvan is leren hoe we op een beschaafde manier van mening kunnen verschillen.

Voor de volledige recensie: klik hier