Nieuws

 

 

 

 

Al te hooggestemde lof geeft mij altijd het gevoel of ik met iemand moet meewandelen op drijfzand waarin ik wegzink en hij niet.

(Simon Carmiggelt)

De wind

drijft de wolken voort, stuitert het licht van helling naar vlakte en terug. Knijp je ogen tot spleetjes, kijk uit voor het stof, het zand, voor alles wat je zicht kan vertroebelen.

 

 

 

Voor de hematologie-afdeling van Jessa ziekenhuis in Hasselt, schreef ik een gedicht, dat hopelijk wat licht brengt in donkere dagen.

De indringende foto is van Martine Swolfs (www.animoarte.be)

Klik op het beeld om te vergroten

Mooie recensies

 

Leeswijzer:

 

'... De website van De Eenhoorn beschrijft het boek als ‘een bloedstollend verhaal over hoe samenleven nooit vanzelfsprekend is. Over keuzes maken en de gevolgen ervan dragen, je openstellen of afsluiten voor anderen. Beatrijs Peeters legt met een vlijmscherp mes haar personages bloot.’

Ik verwijs naar deze woorden omdat ze op een heel doeltreffende wijze vertellen wat ik tijdens het lezen ervoer. Hoe dun het boekje ook is, vanaf de eerste pagina word je meegezogen in een vreemde atmosfeer. Op elke nieuwe pagina verneem je weer nieuwe informatie over Drago of Lisa. Langzaamaan klapt de val dicht.'

 

Elke Beckers

 

 

De leesfabriek:

 

'Peeters’ personages zijn één van de meest menselijke die ik tot nu toe las. Hun verschillende karakter en de spanningen die dat tot gevolg heeft laat de auteur heel het verhaal lang voelen. Op het ene moment duidelijk zichtbaar op de voorgrond, een andere keer weer subtieler op de achtergrond. Lisa en Drago wisselen elkaar om het hoofdstuk af. Hierdoor krijg je als lezer vanuit beide perspectieven een kijk op elke situatie, waardoor ik me nog beter kon inleven.

...

Beatrijs Peeters schreef met weinig woorden een immens verhaal over pleegzorg en de problemen die daar mee gepaard gaan. De rauwe realiteit overvalt je en Lisa en Drago proberen je elk om de beurt te overtuigen van hun verhaal. En daar ga je als lezer in dit geval zonder moeite in mee.'

 

Valerie Vaes

 

 

Lees

hier een stukje uit Vals Nest.

 

 

Je vindt

Beatrijs op Sweek (beatrijspeeters zonder spaties).

Over Beatrijs

 

Beatrijs Peeters (°Mortsel, 1964) woont in Rotselaar en schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar nieuwste boek Vals nest verscheen in augustus 2016 bij uitgeverij de Eenhoorn (www.eenhoorn.be).

Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter. Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven (www.creatiefschrijven.be). Ze geeft Literaire Creatie in het Stedelijk conservatorium voor muziek, woord & dans van Hasselt en academie De Vonk in Oud-Heverlee.

Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord (www.trefwoord.net) een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen.

Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.

 

 

Tweede druk voor Vals nest!

Je kunt het boek kopen op

www.eenhoorn.be.

Je vindt het natuurlijk ook in de boekhandel.